Opis:

Szczególne rose robione metodą *saignée. Winogrona pochodzą z najleszych winnic producenta. Dzięki temu mamy poważne i eleganckie wino. Owocowość jest na pierwszym planie, wino uwodzi aromatami truskawki, czerwonych porzeczek, rabarbaru. W smaku jest miękkie i potoczyste, ale posiada też taninę dzięki czemu długo utrzymuje się jego smak. Potrafi dobrze dojrzewać, warto zaczekać minimum 2 lata na to wino.

* Saignée means “to bleed,” and it also describes a method of rosé winemaking that involves “bleeding” off a portion of red wine juice after it’s been in contact with the skins and seeds. Saignée is considered a byproduct of red winemaking because its primary function is to increase the concentration of red wines. Still, Saignée is a unique style of rosé wine because it is so often bolder and darker in color than any other rosé wine. So, if you’re not a fan of traditional rosé, you might like Saignée because:

It’s bigger, darker, and stronger than other wimpy pink wines.